Iedereen die iets wil met energiebesparing of opwekken van duurzame energie kan terecht bij het energieloket Steenwijkerland. Of het nu gaat om isolatie van spouwmuren, zonnepanelen op je dak of een energiescan. Naast een digitaal loket organiseert het energieloket 6 bijeenkomsten in 2018 waar inwoners van Steenwijkerland informatie kunnen krijgen.

“Er waren 80 deelnemers op de eerste avond van het loket op dinsdag 16 januari 2018 bij de informatiebijeenkomst van het Energieloket in ‘De Burght’ in Vollenhove.” vertelt Kor Venhuizen sinds 2 februari 2018 samen met Nickie de Vries beheerder van het loket. “Er was die avond iemand van de gemeente aanwezig en diverse bedrijven gaven informatie. Na een introductie over energie in Steenwijkerland konden de bewoners vragen stellen aan de aanwezige experts”.

Diverse aanwezigen hebben een energie advies aangevraagd. Dat wordt door de gemeente gratis aangeboden en uitgevoerd door de Duurzaamheids Combinatie Zwolle. Dit jaar organiseert het energieloket nog 6 bijeenkomsten in Steenwijkerland. In principe is iedereen welkom maar speciaal inwoners van woningen met een laag energielabel worden benaderd. Daar valt namelijk de meeste winst te halen.

Het energieloket geeft ook informatie over subsidies en leningen voor zowel bedrijven als particulieren. Verder zijn er op de website praktische tips te vinden en kun je verdere informatie aanvragen. Ook kun je, aan de hand van een aantal vragen, een digitale energiescan doen van je woning.

Speciale aandacht is er voor energieneutraal renoveren. Met steun van Provincie Overijssel en VNG is hiertoe een project opgezet gericht op vrijstaande en twee onder één kap woningen. In januari en maart hebben de eerste ronde workshops over energieneutraal renoveren plaats gevonden. Eind maart / begin april is de tweede ronde. Interesse? Aanmelden kan via het energieloket.

De avonden van het energieloket zijn op 20 maart, 15 mei, 18 september en 20 november. Op 10 juli wordt een informatiemarkt georganiseerd.